To forbund – mange muligheder

I Danmark findes der primært to danseforbund som arrangerer turneringer: Danmarks Sportsdanserforbund (DS) og De Danske Danseskoler (DDD). Som et af ganske få steder i landet, har man som medlem af Bendixen Dans mulighed for at danse turneringer i begge forbund.

Bendixen Dans er medlem af DS og alle vores medlemmer har derfor mulighed for at deltage ved nationale turneringer og officielle mesterskaber i DS, samt turneringer i udlandet under verdensforbundet World DanceSport Federation (WDSF). Samtidigt er flere af vores instruktører medlemmer af DDD – det betyder at deres elever kan deltage ved turneringer og mesterskaber arrangeret af DDD i alle niveauer og aldersgrupper, samt turneringer i udlandet under verdensforbundet World DanceSport Council (WDC). Spørg din instruktør hvilke turneringer der vil være bedst for dig – eller hvis du vil vide mere om hvilke regler der gør sig gældende, hvis du ønsker at danse i begge forbund.

SAMMENHOLD OG UDVIKLING

I Bendixen Dans mener vi turneringer er med til at styrke sammenholdet og holdånden i foreningen. Det giver et helt særligt fællesskab når man hepper på sine klubkammerater – og der er ligeledes rig mulighed til at skabe venskaber på tværs af landet med andre der, ligesom dig, er “vilde med dans”. Derfor anbefaler vi alle vore dansere at deltage først ved vore interne turneringer og derefter turneringer udenbys og i udlandet.

Desuden hjælper turneringer også til at udvikle sig hurtigere som danser. Turneringer giver mål og mening med træningen – uanset om man danser på højt plan eller er helt nybegynder. Med det store udvalg af turneringer gennem Bendixen Dans er der heldigvis mulighed for at turnere næsten uanset hvilken alder eller niveau du er på. Instruktørerne hjælper altid med at tilmelde vores elever i de helt rigtige turneringsrækker, så alle kan være med.

Turneringer er ikke kun for sportsdansere

Det er ikke kun vores sportsdansere der har mulighed for at turnere. Alle vores hip hop-, disco, break- og showdansere har mulighed for at deltage i vores interne tuneringer, samt til nationale og internationale mesterskaber – og vi stræber efter at Bendixen Dans på sigt kan få dansere der kan nå kvalifikationer til europa-/verdensmesterskaberne – eller til andre store begivenheder så som ungdoms-OL i Breakdance 2018. Spørg din instruktør hvis du vil vide mere om turneringer.